پرش لینک ها

تفاوت فریت بار و کارگو چیست ؟

تفاوت کارگو و فریت بار چیست؟ تفاوت اصلی بین اصطلاحات فریت بار و کارگو، به هزینه های دریافت شده توسط شرکت های حمل و نقل ، مربوط می شود.

علاوه بر این در بعضی مواقع از اصطلاح فریت بار فقط برای توصیف کالا استفاده می‌شود اما این اصطلاح می‌تواند به روند حمل کالا هم اشاره داشته باشد.

روش ارسال بار کارگو چیست؟
به طور معمول کالاهایی است که با وسایل نقلیه بزرگتر مانند کشتی های باری بزرگ و هواپیماهای باری غول پیکر حمل می‌شوند، شامل روش ارسال بار کارگو میشوند. در حالی که فریت بار معمولاً کالاهایی است که توسط وسایل نقلیه کوچکتر مانند کامیون، کشتی یا هواپیما حمل می شوند. به طور کلی هر دو اصطلاح کارگو و فریت بار، برای کالاهای وارداتی و صادراتی استفاده می شوند.

اگرچه اختلافات بین این دو اصطلاح در دنیای مدرن امروزکوچکتر و کمتر شده است، اما در اصل کارگو منحصراً به کالاهای تجاری که با کشتی یا هواپیما باری حمل می‌شوند، اطلاق می شود، در حالی که فریت بار فقط برای کالاهایی که با کامیون یا قطار یا هواپیما و برای اهداف شخصی حمل می شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت دیگری که در گذشته بین اصلاح فریت بار و کارگو وجود داشت به نوع حالت حمل و نقل بار مربوط می شد. به طور کلی بارها و کالاهایی که از مسیر خشکی جا به جا می شدند با اصلاح فریت بار شناخته می‌شوند و بارها و محموله هایی که از طریق مسیر هوایی یا دریایی حمل و نقل می‌شدند با اصطلاح کارگو شناخته شده بودند.

اگرچه امروزه فریت بار نیز با هواپیما و کشتی ارسال می‌شود اما همانطور که در بالا اشاره کردیم، فریت بار فقط مخصوص ارسال بار شخصی است.

یکی از تفاوت های کارگو و فریت بار، در حجم و وزن بار است خب طبیعتا اگر حجم و وزن بار شما خیلی زیاد باشد باید از کارگو استفاده کنید.

نکته ی دیگر اینکه کالا ها در فریت بار نباید ماهیتی تجاری داشته باشند ولی در کارگو این محدودیت وجود ندارد. در صورتی که میخواهید محصول خود را به عنوان مثال صادر کنید باید از کارگو استفاده کنید.

عوامل موثر بر هزینه ی کارگو چیست ؟
خب در این بخش تعدادی از مهم‌ترین عوامل تاثیر گذار در قیمت کارگو را باهم بررسی میکنیم.

قطعا نمی‌توان فرمولی کلی برای کارگو و یا روش های دیگری گفت و این کاملا بدیهی است. دقیقا مثل شرکت پست، بسته به وزن و حجم و … هزینه ی ارسال تغییر میکند.

وزن و ابعاد محصول یا کالای شما :
خب یکی از بدیهی‌ترین نکات همین است هرچه کالای شما بزرگتر هزینه‌ی آن بیشتر و همچنین هر چه سنگین تر هزینه‌ی آن بیشتر همونطور که قبل تر هم گفتیم مانند شرکت پست.

مقصد شما :
خب این هم یکی از بدیهی ترین عوامل است هرچه شما مقصد دور تری داشته باشید هزینه ی بیشتری هم باید پرداخت کنید.

البته این نکته رو هم در نظر داشته باشید که خطوط هوایی مانند خیابان های یک شهر نیستند ممکن است یک کشور به ما نزدیک باشد اما پرواز مستقیمی به آن وجود نداشته باشد و همین باعث میشود که مسیر طولانی تر شود و هزینه هم بیشتر.

نوع کالای شما :
هر کشوری برای خود درباره ی ارسال هوایی بار مصوباتی دارد که همین در هزینه ی ارسال بار شما تاثیر میگذارد، البته شاید الان براتون سوال پیش بیاد که من هزینه ی ارسال بار رو از کجا متوجه بشم ؟؟ باید به شما بگویم که میتوانید در پایین همین صفحه بپرسید تا خیلی سریع هزینه‌ی فریت بار یا کارگو ی شما را به شما بگوییم.

قوانین کشور های مبدا و مقصد :
این مورد هم مانند مورد قبلی میماند و در هزینه ی ارسال بار شما تاثیر گذار است.

شرکت های خدمات دهنده :
این مورد هم که بدیهی و مشخص است، هر شرکتی برای خودش نرخ هایی دارد و ممکن است برخی شرکت ها به دلیل سابقه و اعتبار هزینه‌های زیادی را بابت ارسال بار بگیرند. ولی ممکن است شرکتی هم با هزینه ی پایینی این کار را برای شما انجام دهد.

کالا های مجاز در ارسال هوایی بار :
برخی از کالاها مجوز ارسال ندارند و این کاملا بسته به قوانین کشور ها دارد به عنوان مثال در کشوری ورود مشروبات الکلی کاملا ممنوع است و یا …. و یا در کشور خود ما هم ورود مشروبات الکلی و اسلحه های سرد و گرم ممنوع هست همین قانون در کشور های دیگری هم هست.

دسته ی دیگری از محصولات هستند که مجاز هستند ولی باید حتما مجوز داشته باشند به عنوان مثال لوازم آرایشی و بهداشتی از این دسته محصولات هستند، که بدون مجوز اصلا امکان ارسال آن وجود ندارد.

مجوز های لازم :
مجوز ها یکی از پرتکرار ترین سوالات کاربرانی است که قصد ارسال بار دارند ، تهیه ی مجوز های ارسال بار مانند اظهارنامه و مشخصات کالا و … به عهده‌ی شخص است و باید این مجوز هارا تهیه کند.

بسته بندی محصولات :
یکی از دغدغه های مسافران و کاربران همواره بسته بندی محصولات بوده، توصیه ی ما این است که حتما برای بسته بندی محصولات خود هزینه کنید یا آن را به یک شرکت حرفه ای بسپارید.

چرا ؟؟ خیلی ساده است اگر کالای شما بسته بندی مناسبی نداشته باشد و در هواپیما قرار بگیرد و بعد آسیبی ببیند هواپیمای اصلا خسارتی به شما نمی‌پردازد علاوه بر این هر محصولی بسته بندی خاصی دارد ، مواد غذایی یک نوع و بقیه ی محصولات هم بسته بندی خاصی دارند که باید رعایت شود.

حتی اگر با کمترین هزینه هم موفق شدید که ارسال بار را انجام دهید بسته بندی نامناسب میتواند به شما ضرری جبران ناپذیر بزند.

زمان فریت بار :
فریت بار به طور کلی ۳ یا ۴ روز طول میکشد اما این زمان ممکن است تحت تاثیر بسیاری عوامل تغییر کند، اما توجه داشته باشید حتما بایداز دو هفته قبل با شرکت خدمات دهنده هماهنگ باشید.

 

پیام بگذارید